Recepten



Chocolade Taart

1 + half kopje     suiker
2 kopjes             bloem
1 kopje               chocolade poeder (toddy)
1 kopje               zonnebloem olie
1 kopje               heet water
4                        eieren
1 theelepeltje       bakpoeder
1 snuifje              zout

Roer alle ingredienten door elkaar, alleen heet water op het laats toe voegen.
Verwarm de oven op 180 graden en bak het ongeveer 30 minuten.

Je kunt ook de chocolade er uit laten, dan heb je een witte keek.
Ook kun je half om half doen. Eerst de witte keek, schenk je de helft in de bakvorm en dan voeg je chocolade toe. dan mag je wel een half kopje doen, inplaats van een heel kopje chocolade poeder.




==========================================================



Bokkepootjestaart

Ingrediënten 
1       biscuitbodem 
1       pak bokkenpootje
1/2    liter slagroom 
2       eetlepels suiker 
1       zakjes klop klop (slagroom versteviger) 
1       fles advocaat
1       gelatine zakje  ( 6 blaadjes)

Bereidingswijze
De biscuitbodem maak je volgens kant klaar pakket.  
Je kunt ook 200 gram meel koekjes of bastogne koekjes kruimelen met ongeveer 60 gram  gesmolten boter. Leg het in een bakblik.
De slagroom stijf kloppen met suiker en een klein zakje klop klop. 
Als dat is gebeurt, strijk je een klein laagje slagroom over de biscuitbodem.
Met de overgebleven slagroom giet je een 1/2 fles advocaat, langzaam roeren en voeg de gelatine erbij volgens de koude bereiding die op de verpakking staat.
Snijd de bokkenpootjes in vieren en verdeel het over de hle taart bodem. Dan moet je de slagroom advocaat er over heen doen en smeer het glad.
Als er bokkenpootjes over zijn gebleven , snij je ze in kleine stukjes en strooi het over de taart heen, geen kruimels. Met hulp van een theelepel laat je kleine streepjes advocaat over de taart. Hoe meer hoe sterker de smaak. Laat het een nacht in de koelkast rusten.
Als het klaar is en je haalt het uit de bakblik, dan kun je aan de kanten bokkenpootjes tegen plakken.
 er op doen. 


========================================================

Chocolade Fondue

250 gram                    chocolade repen puur, melk of wit
1 - 2 decilitre              (slag)room (of blue band finesse voor koken)
2 eetlepels                  cognac of ander likeur
diverse                       soorten fruit aardbeien,  banaan,  ananas,  meloen,  peer,  perzik
                                  marshmallows,   koekjes,    cake,   partjes sinaasappels
                                  abrikozen (vers of gedroogd),  partjes mango
                                  bitterkoekjes,   botertongen of krakelingen
                                  gevulde soesjes met slagroom

Smelt de chocolade in een kleine pan.
Voeg de cognac toe, overdoen in fonduepan.
Smullen maar.

=======================================================


 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten